A munkálatok során átfedték, szigetelték az épületet, kicserélték az elektromos vezetékeket, megújult a padlóburkolat, a mennyezet, felújításra kerültek, kicserélték a belső nyílászárókat, teljes felújításra került az óvoda konyhája, új bútorzatot kapott az óvoda és térkőburkolatot a járda.

Az átadó ünnepség résztvevőit, illetve a település lakosait Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Szili Katalin miniszterelnöki megbízott levélben köszöntötte, melyet Szilágyi Mátyás, Magyarország Beregszászi Konzulátusának főkonzulja tolmácsolt. Ebben a politikusok kiemelték, hogy „a tanév kezdetén átadásra kerülő óvodák megmutatják a magyar kormány prioritásait, mint amilyen a nemzetpolitika és a családok jóléte. Így a külhoni magyar közösségben élő gyermekek támogatása is ugyanolyan súlyú feladat Magyarország számára, mint az anyaországiaké”.

Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke örömmel konstatálta, hogy 2010 óta Magyarországnak olyan kormánya van, amelyik odafigyel, hogy a határon túli nemzettársak igényeinek megfelelő segítséget nyújtson.

A falvainkban megújult gyermekintézmények jelzik, hogy a települések népe él és élni akar, kezdte köszöntőjét Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, aki kiemelte: az anyanyelvi fejlesztés mellett az is nagyon fontos, hogy milyen környezetben él a gyermek, hogy jól felkészült szakemberek korszerűen felszerelt óvodában kezdhessék kibontakoztatni személyiségüket.