2019 nyarán a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program révén a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) közreműködésével az óvodában felújításokra került sor, mivel az épület egyik fala süllyedni kezdett. A statikai vizsgálatok elvégzése után a felújítás során kívül és belül is megerősítették a falakat. A beruházás révén a csoportokban megújult a játszó- és hálótermek padlóburkolata, újrafestették a falakat, az óvoda bútorzatot, a konyha korszerű felszerelést kapott, két eddig nem használt terem felújításával pedig az óvoda készen áll egy harmadik csoport fogadására is.

A bensőséges átadó ünnepségen Beke Mihály András, Magyarország Beregszászi Konzulátusának első beosztott konzulja felolvasta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levelét, akik ebben azt a kívánták a kárpátaljai magyaroknak, hogy „a lehető legszélesebb körű anyanyelvhasználattal tudják működtetni az immáron átadott intézményeket, s így azok megsokszorozzák közösségeik megtartó erejét”.

Egymás terhét hordozzátok, szól a bibliai tanítás. Ezt követi Magyarország nemzeti kormánya, s ennek köszönhetően újulnak meg intézményeink, ezért van lehetőségünk szellemi örökségünket megőrizve fejleszteni, fogalmazott köszöntőjében Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke. Kárpátalján gyönyörűség magyarnak lenni, de egyben óriási kihívás is, mondta Kovács Ilona óvodavezető, aki hálás szívvel köszönte meg a gyermekek és a szülők nevében is a magyar kormány segítségét. A Szentírás a gyermekekről mint a legnagyobb kincsről beszél. Feladatunk hát úgy nevelni őket, hogy közelebb kerüljenek Istenhez, mondta Halász Dezső helyi református lelkész, aki áldást kért a felújított óvodában folyó munkára.

Forrás: karpatinfo.net