Az óvoda: 

Az óvoda 1963-1964-ben épült, mely egy csoport beindítására adott lehetőséget. A kolhoz segítségével 1978-ban az épület egy csoportszobával, hálóteremmel, konyha, mosogatóhelység, és zeneteremmel bővült, így az óvoda egy bölcsődei csoportot is nyitott. 1998-tól a nehéz gazdasági válság miatt ideiglenesen szünetelt a működése.

2002-ben Magyarország támogatásával és a szülők aktív munkájával az intézmény ismét megnyitotta kapuit, és 2005-ben már 3 csoporttal működött. A helyi önkormányzat segítségével sikerült lecserélni a nyílászárókat, felújították a benti mellékhelyiséget és ruhás szekrényekkel is gazdagodott az intézmény. 2014-ben Sopron megyei jogú város támogatásával sikerült kiépíteni az óvoda fűtésrendszerét.

A fejlesztés: 
A Kárpát-medencei óvodafejlesztési programnak köszönhetően átfedték az óvoda épületének és nyári pavilonjainak tetőszerkezetét, sikerült körbe keríteni az óvoda területét, megújult a mosogató helység és a zeneterem, kicserélték a belső nyílászárókat, új csempeburkolatot kapott az óvoda előtere, az óvoda vízellátását egy új pompakút biztosítja. A támogatás révén az óvodai csoportok új bútorzatot kaptak. A támogatás összege: 15 469 899,- forint
Az óvoda címe: 
Csongor
Ukrajna