Jelenlegi hely

Felvidék.ma, 2019. február 26.

Új református óvoda és alapiskola nyílhat Rimaszombatban

Új református óvoda és alapiskola nyílhat Rimaszombatban

Rimaszombatban is megvalósulhat egy régi álom, magyar óvoda nyílhat


Felvidék.ma, 2019. február 01.

Keresztyén óvodát épít a királyhelmeci református gyülekezet

A Magyarország Kormánya által meghirdetett Kárpát-medencei óvodafejlesztési programba a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház is bekapcsolódott. Ennek keretében a Felvidéken is több új óvoda és bölcsőde építése kezdődhetett meg a gyülekezetekben.


Paraméter, 2018. október 17.

Átadták a felújított óvodát Diósförgepatonyban

Kedden ünnepélyes keretek közt adták át a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében felújított óvodát Diósförgepatonyban.


Magyar Szó, 2018. október 11.

Az óvoda az alapja mindennek

A magyar kisebbségi oktatási rendszer fontosságát hangsúlyozta tegnap vajdasági körútján dr. Grezsa István miniszteri biztos


Magyar Idők, 2018. október 10.

POTÁPI ÁRPÁD JÁNOS: MA A NEMZETPOLITIKA KÖZÉPPONTJÁBAN A JÖVŐ MEGALAPÍTÁSA ÁLL

Ma a nemzetpolitika középpontjában a jövő megalapítása áll: az identitás erősítése, a külhoni családok támogatása és a szülőföldön való boldogulás – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán a muravidéki Dobronakon, a Kézművességek Házának ünnepélyes megnyitóján.

Magyar Idők, 2018. október 10.

FELÚJÍTOTT ÓVODÁKAT KERESETT FÖL A VAJDASÁGBAN GREZSA ISTVÁN

A magyar kormány segítségével felújított vajdasági óvodákba látogatott szerdán Grezsa István, Kárpátalja fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos, aki egyebek között felvázolta, hogy miként fognak folytatódni a korszerűsítések – derül ki a helyi Pannon RTV-nek adott nyila

magyar idők, 2018. október 03.

KÜLHONI MAGYAR GYERMEKEGÉSZSÉGÜGYI SZAKEMBEREKNEK TARTANAK TOVÁBBKÉPZÉST

Külhoni magyar gyermekegészségügyi, prevenciós szakemberek számára tartanak képzést szerdától három napon át Budapesten.


Magyar Szó, 2018. szeptember 27.

Óvodai felszerelés és játszótér

Nagybecskereken a felújított Kolibri óvodába és a Petőfi Magyar Művelődési Egyesület szintén új felszereléssel ellátott játszóházába és hétvégi óvodájába látogatott el ma a Magyar Nemzeti Tanács küldöttsége. Ez alkalomból az óvodások alkalmi műsort mutattak be.


Magyar Szó, 2018. szeptember 26.

Játszóteret kaptak a nemesmiliticsi óvodások

Nemesmiliticsen, az óvoda udvarában egy éve nem játszhattak a gyermekek, hiszen a régi, elsősorban vasból készült elemek elrozsdásodtak, a műanyag és a farészeik tönkrementek.

A Magyar Nemzeti Tanács koordinálásával zajló óvodafejlesztési program keretében a faluba is megérkeztek a csaknem 700 ezer dinár értékű, korszerű, ille


Felvidék.ma, 2018. szeptember 19.

Potápi: Indul az óvodafejlesztési program harmadik üteme is

Deáki, Béke és Csallóközcsütörtök óvodája is megújult