Az óvoda: 

Az óvoda 1930-ban egy csoporttal kezdte meg a működését, fenntartását a szülők biztosították. 1980-ban az óvoda bővítésének köszönhetően már négy csoport indult.

1989-ben a szülők kérésére egy magyar (vegyes korosztályú) csoportot nyitottak. A Munkácsi járási közigazgatás és a polgármesteri hivatal támogatásával bevezették a gázt és megoldották a csatornázást, felújították a csoportszobákat, az udvar burkolatát, valamint a kerítést. Az UMDSZ segítségével felújították a tetőt, a zenetermet, valamint a folyosót és az illemhelyeket. 2014-ben Európa Uniós pályázat révén felújították az épület tetőszerkezetének kisebbik részét.

A fejlesztés: 
A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program támogatásának köszönhetően befejezték az épület tetőszerkezetének teljes, minőségi felújítását, megújult a csoportok foglalkoztató terme, korszerűsítették az óvoda konyháját (kicsempézték a falakat, újraburkolták a padlót, kifestettek, páraelszívó rendszert építettek be, és minden konyhai felszerelést újra cseréltek), felújították a folyosót és a külső járda burkolatát. A magyar csoport termei új ágyakkal, szekrényekkel, asztalokkal és székekkel bővültek. A támogatás összege 693 213 hrivnya. /1 UAH=9,96 HUF – 2017. 10.27./
Az óvoda befogadóképessége: 
Jelenleg az óvodába 71 gyerek jár egy magyar és két ukrán, vegyes korosztályú csoportba, róluk hét pedagógus és tizenegy kisegítőt gondoskodik.
Az óvoda címe: 
Izsnyéte
Ukrajna