A Cifra palota, zöld az ablaka pályázatra összesen 72 érvényes pályázat érkezett 64 településről. 1294 gyerek részvételével készültek el a pályaművek.

Résztvevő települések:

Ada, Adorján, Akli, Aklihegy, Arad, Aranyosegerbegy, Bácskossuthfalva, Batár, Brassó, Csíkszentimre, Csíkszereda, Deresk, Ditró, Dunaszerdahely, Érselénd, Farkasd, Felsőszeli, Fornos, Gyergyóditró, Gyergyófalu, Gyergyószentmiklós, Hanva, Hegyéte, Ipolyvarbó, Jánosi, Kápolnásfalu, Kecset, Kishegyes, Kolozsvár, Koltó, Korond, Kőhidgyarmat, Kőrispatak, Madéfalva, Magyarkanizsa, Magyarlapád, Nádszeg, Nagyabony, Nagydobrony, Nagykapos, Nagykároly, Nagykikinda, Nagyvárad, Nyárádszereda, Óbecse, Palágykomoróc, Péterréve, Pozsony, Rimaszombat, Sepsiszentgyörgy, Szalárd, Szamosújvár, Szatmárnémeti, Szentmihály, Szentpéter, Tóba, Torja, Tóti, Törökfalu, Tusnádfürdő, Völgypart, Zenta, Zselic

 

Eredmény:

1. helyezett
Kolozsvári Szent Imre Római Katolikus Óvoda Csillag csoport

30 pont - A kolozsvári Szent Imre Római Katolikus Óvoda videójának minősége, megszerkesztettsége már első perctől jelzi, hogy profi produkciót láthatunk majd. Látunk igényes díszletet, kellékeket, szép viseletbe öltözött gyerekeket és emellett tiszta énekhangon szólal meg a népdal. A dalválasztást is ki kell emelni, nem egy közismert gyerekdalt, játékot választottak, hanem egy korosztályuknak nehezebb népdalt. A videó második részében minden gyereket bevonnak a produkcióba, egy jól átgondolt koreográfia mentén éneklik el mindannyian ugyanazt a dalt, tánccal, zenével kísérve. Az egész produkció alapvetően ki van találva, van dramaturgiája, a gyerekek biztos énektudást és tánctudást mutatnak be nekünk.

https://www.facebook.com/karpatmedenceiovodaprogram/videos/673354793482023/

Az első helyezett nyereménye Brainbox játékcsomag óvodásoknak (8 féle), valamint Gróh Ilona Ringató című könyve, CD melléklettel, összesen 40 ezer Ft értékben.

2. helyezett
Siklódi Lőrinc Általános Iskola, Ditró

29 pont - Az első helyezettől, csak egy pont különbséggel csúszott le a gyergyóditrói gyerekek videója, ami képi világában szintén profi, a videó jól fel van építve, ötletes dramaturgia szerint halad. A dalválasztás ez esetben is kiemelhető, a népdalhoz koreográfia és viselet is társul, ami nagyon sokat tesz hozzá a produkcióhoz. Látjuk a videóhoz kapcsolódó előkészületeket is. A gyerekek szépen, önállóan csinálják végig a produkciót, ezért külön dicséret jár, és szépen énekelnek a hangszeres kíséret mellett.

https://www.facebook.com/karpatmedenceiovodaprogram/videos/500742547233098/

A második helyezett nyereménye Brainbox játékcsomag óvodásoknak (5 féle), valamint Gróh Ilona Ringató című könyve, CD melléklettel, összesen 25 ezer Ft értékben.

3.
Micimackó Napköziotthon (Zöld Péter Ált. Isk. ) Madéfalva

A harmadik helyezett óvodás csoport videójának minősége szintén nagyon jó, és a dalválasztással is plusz pontot szereztek. Az első két videóhoz hasonlóan a gyerekek szép viseletben vannak és nagyon szép tiszta énekhangot hallhatunk tőlük. Külön gratulálunk az egyedül éneklő kisfiú kiemelkedő teljesítményéhez, szép hangjához.

https://www.facebook.com/karpatmedenceiovodaprogram/videos/631511970746692/

A harmadik helyezett nyereménye Brainbox játékcsomag óvodásoknak (3 féle), valamint Gróh Ilona Ringató című könyve, CD melléklettel, összesen 15 ezer Ft értékben.

A legtöbb szavazat (Facebook)
Szent László Római Katolikus Teológiai Liceum Óvodája

A nagyváradi óvoda 1848 szavazatot kapott

https://www.facebook.com/karpatmedenceiovodaprogram/videos/614001429195681/

A közönségdíjas videót beküldő csoport nyereménye Brainbox játékcsomag óvodásoknak (5 féle), valamint Gróh Ilona Ringató című könyve, CD melléklettel, 25 ezer Ft értékben. A Szavazók között kisorsolunk egy Instax fényképezőcsomagot 30 ezer Ft értékben

Dicséretben részesül
Szent László Római Katolikus Teológiai Liceum Óvodája
Csillagszem Napköziotthon - Vaskertes Általános Iskola
Deák Farkas, Általános Iskola, Napköziotthon, Nyárádszereda
Siklódi Lőrinc Általános Iskola, Napraforgó csoport, Ditró
Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény, Csipet-csapat
Széchényi István Alapiskola és Óvoda, Felsőszeli
Barátság téri óvoda -Mesevár Óvoda, Dunaszerdahely