Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() függvényben (/home/ovodafej/public_html/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php 107 sor).

Blog rovatunkban elkötelezett külhoni magyar óvodapedagógusok írásait olvashatják. Szülőknek, érdeklődőknek és persze óvodapedagógusoknak mesélnek arról, hogyan tudják megőrizni és továbbadni az anyanyelvüket, népi hagyományaikat. Személyes élményeikről, sikerekről és kudarcokról, a gyerekek iránt érzett felelősségről és szeretetről szólnak írásaik, leginkább persze a főszereplőkről, a gyerekekről.

Egyik szerzőnket idézem: „Egy óvodapedagógusnak hány nyelvet kell beszélnie, hogy minden gyermeke megértse őt? Rengeteget. /…/ Beszélnie kell azon ország nyelvén, amelyben él, hogy segítsen elsajátítani gyermekeinek a többség nyelvét is. De legfőképpen, az anyanyelvén kell beszélnie, hogy rávezesse gyermekeit arra az útra, amelyen felfedezhetik önmagukat, identitástudatukat. Amelyen megérthetik, hogy kik ők és hová tartoznak.”