Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() függvényben (/home/ovodafej/public_html/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php 107 sor).

Az Irgalmas Samaritánus Keresztyén Oktatási Központ 25 Down-szindrómával élő óvodás gyerek számára biztosít ellátást, korai fejlesztést és számos délelőtti és délutáni foglakozást. A 414 négyzetméteres hasznos területű oktatási központ összértéke 111 millió forint.

Az avatóünnepségen Adorjáni Dezső evangélikus püspök a szintén lelkész nagyapja virágnemesítő szenvedélyéről beszélt. Elmondta: a nagyapja által nevelt virágpalánták között volt pár ládával, amelyek különös gondozást igényeltek. Ezeket tartotta a legértékesebbeknek. „Ilyen különleges igényű embervirág-palánták kertjét, óvodáját adjuk ma át. A gyerekek szépek, különlegesek, kiemelt figyelmet, több szeretetet igényelnek” – fogalmazott a püspök.

Grezsa István, az óvodafejlesztési programért is felelős miniszteri biztos köszöntésében elmondta: a program keretében a sepsiszentgyörgyi az egyetlen óvoda, amelyet értelmi fogyatékos gyermekeknek építettek. Úgy vélte: indokolt volt az intézmény létrehozása, mert látják, hogy a határon túli magyar közösségekben hiányoznak a hasonló intézmények. A miniszteri biztos hozzátette: az épülő óvodák mind Bethlen Gábor gondolatának a jegyében születtek. Erdély fejedelme mondta: tegyünk meg mindent, amit meg lehet. Örömtelinek tekintette, hogy Magyarországnak ma már lehetősége van arra, hogy tegyen a határon túli közösségekért.

 

Forrás: maszol.ro, fotó: MTI/Kátai Edit