Mivel az iskola mellett már hosszú évek óta kihasználatlanul, üresen állt egy méretében, kialakításában alkalmas épület, új felhúzására nem volt szükség. Megával az építéssel a 1980-as évek végére készültek el, ám a további munkák a rendszerváltozás után abbamaradtak. Ennek az évtizedekig üresen álló épületnek a felújításával most alkalom adódott annak értelmes kihasználására.

Az épületben két óvodai osztály és egy bölcsődéseket szolgáló terem lesz, valamint korszerű felszerelésű konyha és étkezde. Innen oldják meg majd az óvoda és bölcsőde, de az alapiskola tanulóinak és pedagógusainak étkeztetését is. Az óvodában előreláthatóan kb. negyven kisgyerek kap helyet.

Az építés jelenleg megfelelő ütemben halad, április végére az óvoda, bölcsőde, konyha és az étkezde elkészül. A kötelező műszaki ellenőrzések, valamint a létesítmény hivatalos átadása után kezdődhet a berendezkedés. A legvégén a tereprendezésbe, a parkosításba, az utolsó simításokba a helyiek, a szülők is besegítenek a tervek szerint. Mindenki nagyon várja a szép, új létesítményt.

Szeptemberben már szeretnék fogadni a gyerekeket.

 

Forrás: felvidek.ma

Fotó: a Hetényi Református Egyházközség Facebook-oldala