A programból korábban már kaptak támogatást. Akkor az épület belső felújítása valósult meg: a nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése készült el, valamint az épület udvarát tették rendbe. A felújítást követően 2019 áprilisában adták át a megszépült intézményt.

Idén folytatódtak a munkálatok. Komplett tetőcserét végeztek, a tetőtér és a falak külső szigetelése is elkészült. Mindezek mellett járdaszegélyt is kialakítottak, és a belső udvaron fedett teraszt alakítottak ki.

Ipolyvisken a hatvanas években épült az egyszintes óvodaépület. Az elmúlt évtizedekben nem végeztek jelentősebb felújítást, így hiánypótló munkálatokat valósultak meg.

„Az elvégzett munkálatoknak köszönhetően óvodánk versenyképessé vált a környező települések intézményeihez képest. Szép, mutatós és biztonságos óvoda jött létre” – hangsúlyozta Antal-Nyustin Ágnes, a település polgármestere az átadó ünnepségen.

Az óvodát jelenleg mintegy tucatnyi gyermek látogatja. Folyamatosan töltődik fel a létszám. Az intézményben fontosnak tartják a hagyományokra és az értékekre való nevelést. A járványhelyzet javulását követően a tanintézményben elindulnak a Ringató és a Cseperedő program foglalkozásai.

Forrás: felvidek.ma

Fotó: Antal-Nyustin Ágnes