Miért érdemes háziállatot tartani a kisgyerekes családokban?

Sok ovisnál a háziállatok szerepelnek a karácsonyi kívánságlista első helyén. Számos tanulmány rámutatott, hogy az állatok pozitív hatással vannak a gyermekekre. A következőkben néhány pontban összegyűjtöttem, hogy miért éri meg állatot tartani, és hogyan hat a gyerekekre, ha a kis kedvenccel együtt nőnek fel.

Jobban kommunikálnak

2021. november 29.

A gyermekek jogai is számítanak

Minden év november 20-án ünnepeljük a gyermekek jogainak világnapját, amelyet Magyarországon 1997 óta tartunk. A világban gyermekek milliói élnek megfosztva az otthon biztonságától, a tanulás lehetőségétől, vagy épp családon belüli erőszak áldozataként. Többek között ezt az áldatlan állapotot kívánta megszüntetni az ENSZ, amely 1959. november 20-én elfogadta a Gyermekek Jogairól szóló Nyilatkozatot, majd harminc évvel később, 1989-ben a Gyermek Jogairól szóló Egyezményt.

2021. november 20.

Fontos az elmúlás témájával is foglalkozni az óvodákban!

Az ősz egyik méltóságteljes ünnepe mindenszentek napja. A legtöbb családban az év más napjain ugyan nem, de mindenszentek napja környékén elmennek rokonaik sírjához. Mivel a gyerekek is résztvevői ennek a kegyeleti szertartásnak, ezért az óvodákban is kiemelt figyelmet kell szentelni az elmúlás témakörének.

2021. október 29.

Ősszel is figyeljünk tüskéshátú barátainkra!

sün

A szeptemberi indián nyár után hűvösre fordult az idő. Közeledik a sünök téli álomra térése, éppen ezért fontos, hogy tisztába legyünk a tüskéshátú barátainkkal kapcsolatos néhány fontos tudnivalóval és azzal, hogy ha a kertben találkozunk egy sünnel, hogy tudunk biztonságot nyújtani neki.

2021. október 23.

A kézmosás legyen az első!

Minden év október 15-én tartják a kézmosás világnapját. A 2008 óta számontartott kezdeményezést az UNICEF indította el, abból a célból, hogy felhívja a figyelmet kézmosás fontosságára. Az UNICEF kampánya elsődlegesen fiatal korúaknak, azon belül az óvodás korú gyermekeknek szól. A fejlődő országokban évente több mint ezer 5 év körüli gyermek hal meg olyan fertőzésben, amit a víz és az alapvető higiénia hiánya okoz.

2021. október 15.